Fraunces Tavern – Skål for revolusjonen!

Det sies gjerne at USA ikke har historie… Noe som jo er helt feil. Særlig østkysten med byene Boston, Philadelphia og New York har veldig mye spennende å by på for historieinteresserte!

I New York er det de nederste delene av Manhattan, Lower Manhattan, området som idag kalles Financial District, som er byens eldste. Her er gatene smale, går litt på kryss og tvers, er brostensbelagte og har gatenavn. Denne delen av byen er eldre enn  bilen, gatene ble laget før det var biltrafikk.

Her nede finner du Fraunces Tavern, pub, restaurant og museum med historisk sus. Den røde murstensbygningen er lett gjennkjennelig på hjørnet av Pearl og Stone Street.

Siden den ble bygget i 1719 har bygningen tjent som herregård, som møteplass under revolusjonen, offentlige kontorer, som pensjonat… Her har noen av USAs mest historiske personer oppholdt seg: Samuel Adams, Paul Revere og George Washington. Sistnevnte møtte sine offiserer her og holdt sin berømte takketale etter at britiske styrker hadde evakuert og forlatt byen. Fraunces Tavern tjente nemlig som George Washingtons hovedkvarter under revolusjonskrigen mot England og er idag mest kjent for det.

Idag er Fraunces Tavern restaurant, pub og museum. Restauranten har lunch og middag på ukedagene, brunch og middag i helgene. Det tilbys over 200 sorter whiskey, 130 typer håndverksøl (craft beers) og cider, og en håndfull signaturcoctailer og klassiske coctails. Her er levende underholdning med live musikk, amerikansk og irsk, og jazz brunch på lørdager. Stedet har selskapslokaler som kan leies for spesielle anledninger. Vi hjelper gjerne med reservasjon for deg om du vil feire en spesiell anledning her i New York .

Fraunces Taverns webside finner du her >>

Fraunces Tavern
Fraunces Tavern på hjørnet av Pearl Street og Broad Street i Lower Manhattan.
George Washingtons portrett henger naturligvis i Fraunces Tavern.
Fraunces Tavern
Fraunces Tavern har et godt utvalg av drikkevarer. Her er 250 forskjellige typer øl!

New York Opplevelser