Millioner overvar New York City Pride LGBT March!

Gay paraden i New York er den nest største i verden etter paraden i Sao Paulo, Brasil. Det offisielle navnet er New York City LGBT Pride March som er en årlig begivenhet under New Yorks Pride Week som alltid er i slutten av juni måned.

Paradens historie er lang og begynnelsen var dramatisk. 28. juni 1969 startet homofile og lesbiske et protestopprør som en reaksjon mot et politiangrep på Stonewall Inn, en gaybar på 43 Christopher Street i Greenwich Village og idag fredet som et NYC landemerke. Dette opprøret og ytterligere protester og opprør de neste dagene (The Stonewall riots) var spiren til den moderne LGBT-bevegelsen, som igjen ble drivkraften i å organisere LGBT-pride marsjer i en mye større skala og slik vi kjenner dem idag.

Idag er paraden en megabegivenhet som har ca to millioner tilskuere langs ruten. Den starter i Midtown, går sørover på 5th Avenue og ender gjerne ved historiske Stonewall Inn i Greenwich Village. Paradens varighet er mellom en time og halvannen time. Innslagene er usedvanlig mangfoldige. Se bilder nedenunder for eksempler.

Paradens webside >>

Ønsker du se på eller kanskje delta i Pride-marsjen? Det koster ingenting å se på paraden, ingen billett er nødvendig. Det er bare stille seg opp langs ruten. Ønsker du å delta i New York City Pride March kan vi hjelpe med dette. Email oss gjerne om det her >>

De aller fleste hotell i NYC er LGBT-vennlige, men noen er kanskje vennligere enn andre… Av dem er:

Ace Hotel, Arlo Hotels, The Tuscany, The James SoHo, Sheraton Tribeca, 50 Bowery, Park South, Kimpton Muse Hotel, Kimpton Ink48 Hotel.

Flere av hotellene har special deals for Pride Week. Men hør gjerne med oss om våre priser også. Vi har kanskje et enda bedre tilbud å komme med 😉 >>

new york gay parade
Regnbuefargene er synonymt med Pride.
New York Pride parade 2018
Nordics4Equality er et fint innslag i paraden! Foto: Tom Alm / #tomalm1

 

New York Pride March
Ingen Gay parade uten politiske innslag. President Trump er ingen populær mann blant New Yorkere flest.

 

Pride March NYC
Og her det Pride jo handler om: Å elske hvem man vil.

New York Opplevelser